Bismillah 20, Bismillah 9, Bismillah 6 dan Bismillah 5

Memandangkan kepada ramai yang berminat untuk mengetahui fazilat-fazilat  Bismillah 20, Bismillah 9, Bismillah 6 dan Bismillah 5 serta mengamalkannya, maka dengan ini ana paparkan dokumen tersebut dalam format PDF yang merangkumi ke-empat-empat BISMILLAH tersebut. Format PDF menghasilkan paparan yang lebih berkualiti untuk mudah dibaca.

Semoga saudara/i semua di kurnikan Allah taufik untuk beramal.

Sila klik link ini untuk paparan dokumen format PDF.

http://docs.google.com/fileview?id=0BxS9Jg8Pv-c9NmMzMTViODgtMTJiNC00NTMyLWJmMmMtYWI2MWRiMGI0NzMx&hl=en

About these ads

145 Comments

  1. Dk.Rodziah Pg Mohammed said,

    August 13, 2009 at 2:58 pm

    Saya ada PDF tapi saya tak dapat download and Print Bismillah-20-Bismillah-9-Bismillah-6-dan-Bismillah-5

  2. Nadya said,

    August 14, 2009 at 11:32 am

    Salam…

    Saya tidak dapat membuka PDF bismillah 5

  3. Stylo said,

    August 26, 2009 at 3:08 am

    Assallam’Mualaikum

    Trima kaseh kerna sudi berkongsi sama Ayat2 Allah dan di harap saudara sudi email kan kepada saya sbb saya tk bole buka atau pun print.

    Sekian trima kaseh

  4. September 2, 2009 at 1:22 am

    Salam Rabu.

    Yaaa Tuan EL (Empunya Laman) yang Prihatin lagi Budiman.

    Berkenaan Doa Bismillah 5 di dalam File PDF Tuan EL itu, hamba rasa ada kekurangan satu Ayat, iaitu selepas Ayat “Bismillaahil mu”aafi”, sepatutnya ada tambahan satu lagi Ayat, yakni “Bismillaahi waafi”.

    Untuk Rujukan Tuan EL & SeKalian Para Pelayar Internet Saudara-Saudari Kaum Muslimin & Muslimat yang Budiman-Budiwati, sila pergi ke Link ini [> http://www.darussyifa.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=12 <]

    Sebagai Tambahan, hamba ada Info Doa khusus di laman blog hamba, yakni Doa Ar-Rihul Ahmar, yang merupakan satu Doa Khusus bertujuan Mencegah, Merawat & Menyembuh Penyakit Angin Ahmar atau lebih dikenali sebagai Stroke, yang bermaksud lumpuh sebahagian atau keseluruhan badan (Insya'ALLAH).

    Penyakit Angin Ahmar ini mempunyai Sirahnya yang tersendiri.

    Salam Sejahtera Kalbu.

  5. hanif said,

    October 25, 2009 at 5:12 pm

    pasal nak mendownload doa2 ni.. kita kena daftar akaun google dulu.. baru dapat download… satu lagi doa bismillah 5 tu… ada baiknya dengar pihak autor laman ni bagi penjelasan pada komen dari tuan said… baru kami ayng jahil ni tanpa was2 nak amalkan doa bismillah 5 tu… mintak maaf jika ayat ana ini kurng sopan…

    • Pendekar Kundur said,

      January 7, 2010 at 10:57 am

      salam syeikh, saya antara pengamal bismillah 5 & 6 dah bertahun-tahun lamanya alhamdulillah..ayat bismillah 5 itu cukup namun apa yg saya baca pd ayat ke 4 berbunyi bismillah hil muaafii..& kalau ada extra waafi saya tidak berani komen coz yg saya belajar & amal adalah yg telah saya kongsikan tadi..wallahu alam

  6. nag4 said,

    January 24, 2010 at 11:04 am

    Salam, tuan2 budiman sekalian…..untuk mengamalkannya (bismillah 5/6/9) perlu ada ijazah ker? bagaimana nak terima ijazah sedangkan saya telah mengamalkan doa tersebut dari Laman ini

    • nordin said,

      May 10, 2011 at 11:11 pm

      Assalamualaikum..Saudara Islam ku sekelian .. Nak tuntut ilmu akhirat tak perlulah ada ijazah ..saudara Mohd Amni orang lagi nak hindari dari cari musuh bak kata pepatah melayu musuh jangan dicari ..mohd amni pula nak cari musuh …sabar sedara sabar.. bawa bertenang ok … jangan ikut kan hati tu

  7. mohd amni said,

    January 26, 2010 at 6:00 am

    adakah amal kaf 40 perlu berijazah..boleh tak bagi dekat saya doa paling mujarab bertemu musuh?

  8. Manusia. said,

    January 26, 2010 at 4:28 pm

    Salam Selasa.

    Tuan Amni:

    KAF40 tu juga adalah merupakan salah satu Amalan Ilmu Kebatinan jenis Langka (Multi-Fungsi) TAHAP TINGGI.

    Antara Fungsi2nya yang sangat ampuh dan mapan ialah:
    Keselamatan.
    1. Kebal Tahap Superb. KAF40 ni lebih kpd Ilmu Perang dan Pertempuran.
    2. Anti Ilmu Hitam (Sihir, Santau, Pukau dll) yg Power.

    Pertempuran.
    1. Jurus Pukulan yg Hebat, spt utk kekuatan pukulan tangan, PJJ (Pukulan Jarak Jauh) dll.
    2. Sebagai Jampi Penjurus dan Pemusnah segala pelbagai jenis makhluk2 halus (Jin2, hantu setan, dll) yg kuat / tahap tinggi.

    Pelarisan, Pengasihan, Penguat Deria Ke-Enam dan Daya Firasat dan pelbagai lagi.

    KAF40 itu sebaiknya perlu berijazah. Bacaannya pun ada beberapa jenis versi yang berlainan, kalau tak silap hamba ada 3 versi. Ini yang dimaklumkan oleh hamba oleh seorang hamba ALLAH. Kalo tak silap hamba, Dato’ Dr. Haron Din ada amalan KAF40 ni dan mengetahui ketiga-tiga jenis versi bacaan KAF40 tu.

    Wallahu’alam…

    Salam Sentosa.

    • kusmawinata said,

      June 23, 2010 at 1:27 pm

      blh ajr x??

  9. Luky said,

    January 29, 2010 at 4:42 pm

    Assalammualaikum.Tolong ajarkan saya ayat yg bisa dg cepat melunasi hutang2 saya.Saya penjual bebek goreng dulu untk modal usaha saya pinjam uang 20jt.Udah 1thn stengah saya belum bisa ngembalikan pinjaman itu dn bungga nya bertambah trus hingga kini hutang saya menjadi 60jt.Tolong syekh ajarkan saya doa /wiridan supaya Allah Swt memberikan jalan keluar atas hutang2 saya. saya udah binggung dn agak putus asa trimkasi wassalam.Tolg hub
    085753420860

  10. Ujey said,

    February 18, 2010 at 3:33 pm

    bro, ni memacam bebenda yang den amik dari blog ekau ni ekau halalkan ke idok? nanti kalo den dah pas kat kengkawan den tetiba ekau x izinkan niaya den dan kawan-kawan nanti.. kalo setakat x berhasil xpo laie, jangan jadi benda x sepatutnyer nanti.. halalkan yer..

    Timekacih.

  11. siti aminah said,

    February 26, 2010 at 11:25 am

    mohon dapat beri makna yang jelas pada Bismillah 20, 9, 6 & 5 dalam bahasa malaysia untuk lebih fokus…. tq…

  12. nora said,

    March 5, 2010 at 11:59 pm

    Assalammua’laikum wbt.
    Tuan Empunya laman & tuanpuan budiman sekalian…..
    saya pun nak tanya soalan yang sama juga spt nag4 ‘untuk mengamalkannya doa2 yg dipaparkan ini untuk amalan perlu ada ijazah ker? bagaimana nak terima ijazah sedangkan saya ingin mengamalkan doa2 dari Laman ini?
    Menurut arwah atuk saya, sebarang ilmu yang kita perolehi smd secara lisan (face to face),buku atau web perlu mendapat kebenaran dr sumber tersebut untuk menghalalkan ilmu tersebut untuk dijadikan amalan.
    atau Tuan Empunya laman & tuanpuan budiman sekalian, memang sudah berniat untuk menghalalkan ilmu ini untuk diamalkan bersama?
    Jika benar, moga anda semua dirahmati ALLAH. Jika tidak,bagaimana caranya untuk saya beramal ilmu2 ini? Maaf, panjang lebar pula.

    • nordin said,

      May 10, 2011 at 11:26 pm

      Salam tuan yg punya laman …dimana kah saya boleh mendapatkan KAF40 serta cara penggunaannya serta maksudnya ?

  13. mohd amni said,

    March 14, 2010 at 12:38 am

    assalamualaikum,boleh tak bagi dekat kaf 40 dan cara gunanya

  14. Manusia said,

    March 14, 2010 at 2:31 am

    Salam Ahad.

    Tuan Amni:

    Tuan, kalo Tuan nak dapatkan Pengijzahan Doa-Doa Class “A”, sila ke http://darulsaka.blogspot.com/ untuk hajat Tuan dan maklumat lanjut. Beramallah dgn, Ikhlas, Yakin * Istiqomah, Insya’ALLAH. Wallahu’alam…

    Salam Sepanjang Abad.

  15. hafiz said,

    April 8, 2010 at 9:09 am

    Assalam.boleh bagi makna bagi semua bismillah 5.6,dan 20?

  16. Muhammad Noor said,

    May 25, 2010 at 3:44 pm

    As Salammualaikum wahai saudara Islam Ku.
    Saya ingin bantuan anda semua ada sesiapa ada ayat Al Ahmar yg diturunkan daripada Allah A.W.S Pada zaman Nabi Dahulu?
    Saya ingin mendapat ayat berkenaan untuk keseluruh keluarga saya.

  17. SP Al-Kidali said,

    May 25, 2010 at 4:25 pm

    Salam Selasa.

    Tuan Muhammad Nor yang BudiMan.

    Tuan bisa perolehinya melalui Link dari Blog ini

    http://originaler1982.blogspot.com/2009/08/doa-angin-ahmar-amalan-doa-untuk.html

    Semoga Bermanfaat.

    Salam Sentosa.

  18. Pesilat Ilmu Gayong said,

    June 7, 2010 at 4:01 am

    Wahai tuan hamba pemilik blog ini,ingin hamba meminta izin menghalalkan segala doa-doa amalan yang tuan hamba letak di dalam blog ini.Kerana hamba ingin mengamalkan doa-doa tersebut,dan bukan hamba seorang yang meminta halal,halalkan segala doa amalan yang hamba ambil dari sini.
    Sekian…

  19. intan said,

    June 21, 2010 at 6:49 pm

    assalamualaikum tuan pemilik blog..
    mohon dihalalkan segalanya yang ana ambil dr sini..
    dan izinkan ana untuk menyebarkannya..jzzk..

  20. kusmawinata said,

    June 23, 2010 at 1:15 pm

    sy nk taw ttg buah jurus yg kte gne blh xutk kte jurus jin2??
    sy juga ad mak cik yg skt terkne buatn org lbh 40 taun..kalu spe2 yg blh bntu tlg msg sy..0122359019

  21. July 5, 2010 at 5:18 pm

    asslammualaikum….sye nak tau apekah kelebihan ayat bismillah 6??blehkah dengan ayat tersebut menggubati penyakit seperti sihir,rasuk dan sebagai nyer??sye harap tuan membantu….

  22. hawa said,

    July 10, 2010 at 2:40 pm

    thanks coz sediakan doa2..saya nak mintak halal ye doa2 yg saya dah download..

  23. Ahmad Saiful Ridzwan B. Jaharuddin said,

    July 13, 2010 at 12:00 am

    Assalamualaikum,

    Terima Kasih pemunya laman .Saya juga ingin mohon dihalalkan doa2 yang telah saya download dan amalkan.Semoga allah mempermudahkan tuan dalam segala urusan.Allahuakbar..

  24. August 5, 2010 at 4:29 pm

    saya jugak ada download pdf bismillah nih. mintak halalkan yer…

  25. farady said,

    August 16, 2010 at 12:50 am

    salam tuan hamba sy mintak halal ye sy download bismilah ni ye…

  26. manusia said,

    August 28, 2010 at 9:22 am

    salam,sy mintak halal ilmu & amalan ni…sy dl pdf ni ye ^^

  27. abdul qayyum bin manab said,

    September 27, 2010 at 1:13 pm

    assalamualaikum ya akhi, ana tak tahu, perlukah ayat ini diijazahkan untuk kite menggunakannya? sila emel pada ana jika ayat2 ini perlu pengijazahan.

  28. abdul qayyum bin manab said,

    September 27, 2010 at 1:34 pm

    assalamualiakum ya akhi, sesugguhnya saya telam memuat turunkan doa-doa ini utk dijadikan amalan bagi diri saye supaya dapat membantu keluarga seislam kita. harap dihalalkan dan diizinkan atas diri saya. barakallah wa rahimallahhu alika waala ahlika wa usratika. wassalam.

  29. nizam kkb said,

    September 29, 2010 at 10:40 pm

    terima kasih bayak kerana memberi peluang utk sy mempelajarinya,sudah lama sy mencari,baru jumpa tq byk2.moga mendapat amalan ibadah kita bersama….

  30. Mohd Zaidi said,

    October 21, 2010 at 12:33 pm

    Assalamualaikum,

    Terima Kasih pemunya laman .Saya juga mohon dihalalkan doa2 yang telah saya download, amalkan dan sebarkan. Semoga allah mempermudahkan tuan dalam segala urusan.Allahuakbar..
    Terima kasih

  31. MIEZAN said,

    October 31, 2010 at 12:43 pm

    minta izin download

  32. aizan said,

    November 9, 2010 at 1:52 am

    saya mohon download ye

  33. aizil said,

    November 10, 2010 at 12:23 pm

    salam…sy dh download bismillah 2, hrp tuan halalkan…

  34. ellis jamil said,

    November 28, 2010 at 10:44 am

    salam, saya telah download doa ini, dan mohon mengamalkan dan sebarkan, harap halalkan,
    terima kasih, semuga allah sentiasa berkati empunya laman ini, amiin.

  35. jamil said,

    December 19, 2010 at 2:27 pm

    saya telah mendown load doa 2 ini izinkan saya dunia akhirat yea

  36. nua said,

    December 30, 2010 at 9:05 am

    salam,
    betul ker kenyataan tersebut mengenai ayat bismillah 5 itu kekurangan satu ayat????

  37. razali said,

    January 1, 2011 at 6:52 am

    mohon diizin kan mengamalkan bismilla 6 ini

  38. halim said,

    January 3, 2011 at 10:14 pm

    salam, mohon beri ijazahkan kepd saya. boleh tahu dimana petikan al-Quran diambil bagi ayat terbabit?

  39. wan said,

    January 4, 2011 at 1:48 am

    salam………
    mintak halal apa yang saya dwld ya.

    tq….,

  40. hambaAllahumatMuhammad said,

    January 4, 2011 at 10:49 am

    salamm…mintak halal jugaa ye tuan punya blog..

  41. Hafiz said,

    January 14, 2011 at 11:04 am

    salam…mohon izin & halalkan ilmu yg telah di download….

  42. anuar ms port klang said,

    January 23, 2011 at 1:04 pm

    assalammulaikum,
    saya anuar ingin mengambil bismillah 20,9,6 dan 5, untuk dihafal dan saya akan merujuk kepada guru saya, disini saya minta dihalalkan dari tuan..

  43. izuandi said,

    February 2, 2011 at 1:22 am

    saya minta halal dari tuan …….

  44. ijam83 said,

    February 6, 2011 at 10:08 pm

    sy minta halal dn mohon di ijazahkan segala ilmu yg sy ambil dr blog ini..

  45. Sahrin said,

    February 9, 2011 at 9:08 am

    Salam. Ya empunya laman, minta dihalalkan dunia n akhirat segala doa2 yg telah saya download dari laman nie…. Moga kita semua diberkati oleh yang maha esa….

  46. lyza said,

    February 11, 2011 at 5:03 pm

    salam tuan EL, minta izin download doa2 dan halal dunia akhirat ye. terima kasih.

    • yazid said,

      February 15, 2011 at 5:15 am

      terima kasih tuan..minta dihalalkan dunia dan akhirat ilmu yg di beri

  47. jasmi J said,

    February 15, 2011 at 12:39 pm

    Saya minta izin untuk download Pdf di atas dan izinkan saya mengamalkan nya.semoga Allah membalas amalan tuan ini.Wassallam.

  48. Hanafi said,

    February 17, 2011 at 3:45 pm

    alhamdulillah,,,,,makasih banyak,,,,,ijin meng copy yaa,,,moga manfaat,, aamiin,,,

  49. iqbal said,

    February 22, 2011 at 6:04 am

    salam…minta izin share..

  50. zack said,

    March 17, 2011 at 5:19 pm

    Assalam..
    minta izin untuk saya copy bismillah 20.
    jika tidak salah saya,masih ade ayat yang tertinggal didalam bismillah 5.

    Sekian,

    Terima Kasih…

    Assalam…

  51. am said,

    March 24, 2011 at 8:40 pm

    assalam saya dah download pdf dan ingin amalkannya..mohon halalkan…tq

  52. alfa said,

    April 3, 2011 at 11:15 pm

    Kepada pemilik laman blog ini semoga allah panjangkan umur dan murah rezeki.Terima kasih banyak2 hanya allah yang dapat membalasnya.Halalkan apa apa saje doa yang saya ambil dari blog tuan, akan saya gunakan sebaik2nye dan turunkan untuk anak cucu kemudian hari. Assalamualaikum………….

  53. darwinsaliem said,

    April 7, 2011 at 6:37 pm

    Assalamualaikum.
    Pak Ustad mohon izin mengamalkan bismillah sembilan.

  54. wani said,

    April 10, 2011 at 10:17 pm

    Assalamualaikum ustaz.
    Mohon izin amalkan bismillah 9.

  55. kucing garang said,

    June 2, 2011 at 10:46 am

    mcm2 ayat pulak yek sekarang ni… kalau ayat mcm mane power pun tak guna..
    kalau dah yakin boleh jadi mcm2 dengan mengamal kan ayat2 yg ada.. pi la tolong lawan musuh islam kat palastin sane.. ada org dalam hidup nye hanye tahu baca bismilah je.. dah mampu jalan atas air dan berbagai2 lagi perkara yg maknusia tak leh buat..

  56. irazakaria said,

    June 8, 2011 at 2:00 pm

    salam..minta izin untuk download dan mengamalkan surah ini..mohon halalkan

  57. June 8, 2011 at 11:24 pm

    salam…mintak dihalalkan apa yg sya ambil dan pelajari dri awk…smoga kita sma2 mendapat keberkatan dari Allah yg maha luas ilmuNya

  58. saiful said,

    June 16, 2011 at 11:47 pm

    saya mohon keizinan utk mendownload dan bermal menggunakan terutamanya bismillah 20,dn kaf 40

  59. reizal rahim said,

    June 18, 2011 at 9:28 am

    Kalau tak dapat juga secara pdf file boleh juga terus save as bmp file di ruangan preview tuh seperti kita save gambar. kemudian bukak melalui microsoft word dan print aje.

  60. Lukman said,

    June 22, 2011 at 3:45 pm

    Assalamu alaikum semua saudaraku,
    Tentang ijazah..Download dulu kemudian baca bagi kena makhrajnya, lepas tu hafal. Dan pabila dah yakin bahawasanya bacaan kita betul baru cari tok guru yang boleh mengijazahkan mane-mane bismillah. Pengalaman saya kebanyak guru- guru pondok ada amalan bismillah ini. Insyallah lebih berkesan amalan kita dan barokahnya ada.

  61. June 22, 2011 at 8:03 pm

    Amalkan.
    alhamdulillah

  62. Abdulkarim bn. Muhammad said,

    June 26, 2011 at 10:48 pm

    Assalamualaikum ustaz
    Halalkan saya yg muakturun pds ini untuk meng amalkannya

  63. syzuhdi said,

    July 11, 2011 at 8:37 am

    Assalamualaikum.
    Ustaz, minta dihalalkan muat turun pdf ini untuk saya amalkan.

  64. razz said,

    July 25, 2011 at 10:16 am

    Assalamualaikum.
    Ustaz, minta dihalalkan muat turun pdf ini untuk saya amalkan.. jazakallah..

  65. nazrul said,

    August 3, 2011 at 5:19 am

    assalamualaikum , minta halal download pdf nih…

  66. ghazali Alsagoff said,

    August 5, 2011 at 11:53 pm

    mohon izin ana mengamalkan ayat tersebut..

    wasalam

  67. Tijani said,

    August 9, 2011 at 8:45 pm

    Assalamualaikum,

    Terima Kasih pemunya laman .Saya juga mohon dihalalkan doa2 yang telah saya download, amalkan dan sebarkan.

  68. August 13, 2011 at 4:47 pm

    assalamuaikum,

    terima kasih tuan.saya mohon halalkan doa yang telah saya amalkan ini

  69. man said,

    August 16, 2011 at 2:28 pm

    Assalamualaikum,

    Saya mohon dihalalkan doa2 yang telah saya download.

  70. DZACT said,

    August 28, 2011 at 11:22 am

    TUAN…. MOHON DI HALALKAN

  71. Ratna (Bukan nama sebenar) said,

    September 5, 2011 at 4:52 am

    salam…mintak halalkan ape yg sy download ni yea…..halalkan ilmu yg sy ambilkan ni dan syukran a’la killi hal……asif..

  72. Ratna (Bukan nama sebenar) said,

    September 5, 2011 at 4:54 am

    salam…mintak halalkan ape yg sy download ni yea…..halalkan ilmu yg sy ambilkan ni dan syukran a’la kulli hal……asif..

  73. sherry bukan syarifah said,

    September 8, 2011 at 2:50 pm

    Bismillahi rahmanir rahim….
    Salam utk semua ….Saya cuma ingin memberi pendapat saya utk dikongsi bersama jika salah tafsir sila beri komen utk diperbaiki kesalahan yg mungkin tebit dari sudut hati yg terfikir tenttang hal isu mengenai IJAZAH disini saya pandang dan sabitkan ia spt satu tauliah atau kelayakan dan kemampuan kita dlm kita ikhlas yakin berilmu beramal yg sah confirm kita amalkan sedikit2 hingga sempurna dan tahu kenal dan faham apa kita buat itusebnrnya bukan sekadar ikut2 membuta-tuli je tanpa ada sifat rasa consistent,tekun atau istiqamah hingga sah betul sempurna niat awal ke akhir proses pengamalan itu jadi dan dapat hasil yg baik …perfect ikut level kehendak akal kemahuan hati masing2…dimana ada jalan keyakinan sah dan tidak batil atau batal usaha kita bertawakal pada yg Maha Esa yg Maha Sempurna…IJAZAH ITU IBARAT SATU BUKTI SEMPURNA SAH…PENGESAHANNYA……… Wallahu alam bissawab…

  74. Hamba Allah said,

    September 8, 2011 at 9:10 pm

    Assalamualikum..

    Mohon halalkan sebarang Ilmu yang saya perolehi di sini..

    Terima kasih.

  75. dane said,

    September 10, 2011 at 9:54 am

    ssalmualaikum saya dah save pdf ni .. halalkan ya semoga ustaz menghalalkan.. semoga kebaikkan ini.. ustaz diperi pahala.. amin

  76. madeni said,

    September 10, 2011 at 9:56 am

    asalmualaikum ustaz ,,, ana nak buat amalan ini… alhamdulillah semoga ustaz menghalalkan.. semoga ustaz diberi pahala atas kebaikkan ini amin ya rabbal alamin

  77. hairi said,

    September 11, 2011 at 2:30 pm

    terima kasih atas ilmu yang di kongsi… Moga Allah membalas jasa baik saudar. Amin..

  78. hakiem said,

    September 13, 2011 at 9:19 pm

    adakah yg lebih panjang dr bismillah 20?

  79. topek said,

    September 18, 2011 at 4:15 pm

    minta dihalalkan ijazah nya….

  80. lovely said,

    September 20, 2011 at 1:24 am

    terima kasih

  81. love said,

    September 22, 2011 at 2:05 pm

    Assalamualikum..

    Mohon halalkan sebarang Ilmu yang saya perolehi di sini..

    Terima kasih.

  82. izzam said,

    October 5, 2011 at 12:26 am

    terima kasih kerana berkongsi ilmu Allah s.w.t ini.Untuk diamalkan kalau blh tau maksud bismillah 9 dan bismillah 20 lebih afdal.subhanallah..

  83. rohizam said,

    October 5, 2011 at 1:38 am

    Assalamua’laikum Tuan hamba… Izinkan kan hamba mengamalkan segala ilmu yg tuan hamba tintakan ini..

    Syukraon..

  84. faizul said,

    October 8, 2011 at 10:15 am

    amal Bismillah satu pun cukuplah…..Bismilahilazi

  85. Aril said,

    October 16, 2011 at 5:12 pm

    Assalamualikum..

    Mohon halalkan sebarang Ilmu yang saya perolehi di sini..termasuk salinannyer sekali yea..

    Terima kasih.

  86. Aril said,

    October 16, 2011 at 5:14 pm

    Assalamualaikum..

    Mohon halalkan sebarang Ilmu yang saya perolehi di sini..termasuk salinannyer sekali yea..

    Terima kasih

  87. zam klate said,

    October 21, 2011 at 10:13 am

    mohon share ayat dr ustaz..syukran

  88. wan said,

    October 22, 2011 at 6:24 pm

    pening baca komen…hehe

  89. wan said,

    October 22, 2011 at 6:30 pm

    ad byk buku tentang amalan2 ni….
    tapi seelok2nya..bergurulah..:)

  90. ladenz said,

    October 31, 2011 at 5:35 pm

    assalamuaikom. terima kasih atas ilmu yang dikongsi.

  91. November 18, 2011 at 11:18 am

    marilah kita sama-sama beramal ayat tersebut byk fadhilatnya

  92. kerie said,

    November 20, 2011 at 9:37 am

    saya mohon kpd sesiapa yg bleh memberi translation bg kesemua bismillah itu.

  93. maziah said,

    November 24, 2011 at 1:52 pm

    Saya mohon izin utk amik ayat2 ni ye ustaz…

  94. ali said,

    November 30, 2011 at 3:19 am

    ape ni saya tak faham . ERM maaf boleh jelas kan kat saya tak .

  95. suhaimi said,

    December 5, 2011 at 2:51 pm

    mintak pengijazahan ye..terima kasih.

  96. piantO said,

    December 8, 2011 at 4:04 pm

    Terima Kasih…

  97. Yadi coy said,

    December 18, 2011 at 9:01 pm

    Bagai mana cara mengamal kan bismillah 5.

  98. rizal said,

    December 29, 2011 at 8:36 pm

    Assalam.. kepada tuan punya laman minta dihalalkan pengkongsian tuan di laman ini. semoga kita semua mendapat berkat dan hidayah dari Allah SWT.

  99. Darmawijaya said,

    January 2, 2012 at 7:29 pm

    assalamualaikum…moga halalkan perkongsian ilmu Allah ini..terimakaseh,,,

  100. zaidie said,

    January 3, 2012 at 11:28 am

    assalamualaikum……saya minta izin dan dihalalkan doa-doa amalan yang tuan letak dalam blog nie, saya akan download dan.amalkannya, dan meyebarkan amalan ini kepada sesiapa yang berminat…terima kasih tuan….

  101. mohd m said,

    January 3, 2012 at 3:57 pm

    assalamualaikum… dengan rendah diri saya memohon kepada ustaz untuk dihalalkan apa yang merangkumi ke empat-empat BISMILLAH tersebut..

  102. man said,

    January 6, 2012 at 6:25 pm

    assalamuaalaikum ustad..moga halalkan perkongsian ilmu allah ini yer..terima kasih banyak2..

  103. man said,

    January 6, 2012 at 6:27 pm

    assalamualaikum ustad,,,terima kasih diatas perkongsian ilmu yang berguna ini yer…

  104. stoz- said,

    January 10, 2012 at 8:02 pm

    Assalamualaikum w.b.t
    harap dihalal, diizinkan segala perkongsian. Terima Kasih.

  105. mama Yo said,

    January 21, 2012 at 8:06 pm

    saya mohon halalkn doa2nya ustaz..muga kita semua mendapat keberkahan..amin

  106. sakimin said,

    February 8, 2012 at 7:59 am

    Asaslammualaikum ustad. mohon izin dan halalkan untuk mengamalkan ilmu yang amat berguna ini

  107. zulkiflee said,

    February 15, 2012 at 12:44 am

    salam..ustad!saya mohon halal kan dunia dan akhirat untuk ilmu ini..
    terim kasih..semoga dimurahi rezeki hendaknya…amin
    boleh tanya sedikit..bismillah 20 dan 21…adakah sama sahaja.

  108. afiq said,

    February 17, 2012 at 8:33 pm

    assalamualaikum
    buleh tak paparkan bismillah 5,6,9,20
    harap maklum

  109. muhammad zulfahmi said,

    February 20, 2012 at 3:41 pm

    assalammualikum…tuan…
    mohon izin untuk saya amalkan bismillah ini ya…

  110. LinaJo said,

    February 21, 2012 at 1:16 pm

    salam…mohon di halalkan sya amalkan bismilah ini,
    satu lagi boleh x saya mintak doa untuk selesaikan hutang dan doa untuk melembutkan hati anak2

  111. azni manaf said,

    February 29, 2012 at 11:25 pm

    Salam,

    Saya mengalami sakit dalam perut dah bertahun lamanya (dari bahagian atas pusat). Doktor ada sahkan ada batu dalam hempedu dan pembedahan selamat saya jalani tapi masalah sekarang ni masih sakit ditempat yang sama. Pembedahan tersebut pada bulan Jun 2011 tapi sakitnya masih ada lagi ke saat ini.

    Banyak rawatan dah saya jalani dan ikhtiar termasuk pergi ke pusat rawatan Darussyifa sendiri. Rawatan alternatif yang lain juga saya cuba hasilnya tetap sama. Mohon sangat pada sesiapa yang tahu menahu berkaitan masalah saya mohon dikongsikan doa dan penawar bagi permasalahan ini. Sakit tu sentiasa ada dan ini menyukarkan pergerakkan saya untuk bersolat dan sebagainya. Adakah dengan mengamalkan Bismillah 5 dapat membantu saya? Terima Kasih

  112. ery said,

    March 1, 2012 at 3:01 pm

    salam, saya pun minta halal kan

  113. halil said,

    March 10, 2012 at 5:44 pm

    Kepada pemilik laman blog ini semoga allah panjangkan umur dan murah rezeki.Terima kasih banyak2 hanya allah yang dapat membalasnya.Halalkan apa apa saje doa yang saya ambil dari blog tuan, akan saya gunakan sebaik2nye dan turunkan untuk anak cucu kemudian hari. Assalamualaikum………….

  114. es said,

    March 11, 2012 at 8:03 am

    sy nk amalkan ayat ini.mohon halalkan.terima kasih

  115. Are_muD said,

    March 19, 2012 at 11:23 am

    Minta Diizinkan untuk download…

  116. azrie said,

    April 11, 2012 at 11:59 pm

    sy nk amalkan ayat ini.mohon halalkan.terima kasih

    Minta Diizinkan untuk download…

  117. nazrul said,

    May 9, 2012 at 1:19 pm

    Assalamualaikum…sy mintak izin download dan amalkan ilmu ni…sy harap tuan guru izinkn…terima kasih…

  118. mdyasrin@yahoo.com said,

    May 20, 2012 at 1:40 pm

    assalamualaikum..minta izin utkdownload dan mngamalkanya

  119. Iwan Saputra said,

    June 11, 2012 at 9:45 pm

    assalamu’alikum ust…ijin untuk mengkofinya…jazakallah..

  120. Azhan Fadzil said,

    June 12, 2012 at 9:51 pm

    Assalamualaikum tuan pemilik blog..
    Mohon dihalalkan segalanya yang saya ambil dari sini..
    dan izinkan saya untuk menyebarkannya..jazakallah..

  121. nur azizul said,

    June 20, 2012 at 11:10 am

    assalam,

    saya azizul dari penang, ingin memohon keizinan tuan punya blog untuk menghalalkan ilmu yang diambil dari web ini dunia akhirat dan izinkan saya menyebarkan ilmu ini kebaikan manusia sejagat!.

  122. Afez Almujaheed said,

    June 21, 2012 at 11:26 pm

    Salaam, mohon halal ilmu ini untuk amalan, jazakallah

  123. June 27, 2012 at 6:40 pm

    Assalamualaikum saudara ku semua, pada yang berminat untuk mengamalkan khaf 40, saya ada amalannya. Diberi ikhlas dari seorang kiayi dari indonesia. Khaf 40 harus di ijazahkan.
    Memang benar kata “Tuan hamba Manusia”. Khaf 40 ada tiga versi saya cuma dapat satu sahaja. Kerana setiap guru pemberiannya lain.

    Amalannya harus diamalkan setiap solat fardhu. Setiap pengamal akan tahu kelebihannya setelah mengamalkannya. Ini semua atas keizinan Allah. Selain dari itu wallahu alam….

    Salam dan mohon maaf sekiranya kata2 saya ini salah.

  124. shamsul said,

    July 15, 2012 at 1:42 am

    Assalamualaikum,
    Saya mohon halal dari segala apa yang telah saya perolehi dari blog ini.
    Terima Kasih , jazakallah

  125. susana rahman wong said,

    August 24, 2012 at 10:51 pm

    Salam. Mohon jasa baik tuan untuk bantuan tulisan/bacaan jawi keempt-empat Bismillah tersebut ditukarkan ke tulisan/bacaan rumi bagi memudahkan saya membacanua dgn bunyi yg betul dan seterusnya mengamalkannya. Semoga adanya tulisan/bacaan dalam rumi bantuan itu dibalas Allah dgn segala kebaikan d dunia & akhirat kelak..Amin

  126. waris ayah said,

    September 20, 2012 at 11:03 am

    mohon halal untuk digunakan..

  127. pandhi nak mami said,

    October 17, 2012 at 1:45 pm

    Assalamu Alaikum…
    mohon dihalalkan ijazahx..Amiiin.

  128. November 8, 2012 at 4:01 pm

    Assalamu Alaikum…saya berniat untuk mengamal ayat-ayat Bismillah 9,7,6 & 5. Tapi tak tahu cara-cara yang betul untuk mengamal ayat-ayat tersebut. Mohon tuan ajarkan cara-cara yang terbaik dan berkesan bagi saya mengamalkan ayat-ayat sersebut. Mohon izin untuk mengamal ayat-ayat Bismillah 9,7,6 & 5 dan ijazahnya sekali.

  129. ahmad Hilmy said,

    January 4, 2013 at 12:30 pm

    Assalamualaikum Tuan, mohon izin amal…ahmad hilmy, Pekan

  130. Rostam said,

    March 2, 2013 at 6:17 pm

    Tuan mohon izin copy terima kasih

  131. Dadi Setiadi said,

    September 6, 2013 at 10:10 am

    Assalamu Alaikum…saya berniat untuk mengamal ayat-ayat Bismillah 9,7,6 & 5. Tapi tak tahu cara-cara yang betul untuk mengamal ayat-ayat tersebut. Mohon tuan ajarkan cara-cara yang terbaik dan berkesan bagi saya mengamalkan ayat-ayat sersebut. Mohon izin untuk mengamal ayat-ayat Bismillah 9,7,6 & 5 dan ijazahnya sekali.

  132. jie said,

    September 9, 2013 at 12:39 pm

    Assalamualaikum, minta dihalalkan perkongsian ilmu ini..terima kasih ye encik admin.

    • syah said,

      October 12, 2013 at 8:57 pm

      Tuan mohon di izin kn untuk mgamal smua bismillah yang telah diberi

  133. Dadi Setiadi said,

    October 13, 2013 at 2:13 am

    Assalamualaikum Wr. Wb, minta ijin/izasah ilmu ini..terima kasih encik admin, semoga bermanfa’at untuk sesama dunia-akherat

  134. zulkiflee md nor said,

    November 11, 2013 at 1:42 pm

    assalammualaikum tuan mohon ijazahkan pada saya bismilah ini untuk di amal supaya mendapat keberkatan dunia akhirat

  135. January 31, 2014 at 1:07 am

    Asslamu’alaikum. Wr. Wb. Mohon izin dan keihklasan encik untuk mengijazahkannya amalan ini untuk saya pelajari dan amalkan. Semoga rahmad dan kasih sayang Allah senantiasa tercurah kepada Encik sekeluarge.

  136. ketipu said,

    February 9, 2014 at 9:51 pm

    PERINGATAN DAN WASPADA!!!!!!!!I!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    AKU INFORMASIKAN UNTUK SEMUA REKAN JANGAN PERCAYA YANG
    MENAWARKAN BANTUAN UNTUK MENYELESAIKAN PERSOALAN ANDA DAN MASALAH YANG ANDA ALAMI DI BLOG INI ADA YANG NAWARIN BANTUAN NAMANYA IMAM DIA PEMBOHONG DAN AKU KASIH TAU LAGI IMAM MEMBERIKAN NO HP KEPDA SAYA UJUNG UJUNGNYA MENIPU UANG SAYA. INI AKU KASIH TAU NOMER HP SI PENIPU NAMANYA PAK YONO DARI SUMUT NGAKUNYA PIMPINAN PONPES ASALAMAH ..TAPI PENIPU.
    INI NO HP PAK YONO SI PENIPU ITU.082186094377
    INI JUGA NOMER REKENINGYA SI PENIPU
    3373-01-02164-53-8 A/N SRI WAHYUNI CABANG SARO LANGON JAMBI DIA INI PENIPU HATI HATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AKU JADI KORBAN PENIPUANYA. TERIMAKASIH ATAS PERHATIANYA

  137. wan said,

    May 4, 2014 at 12:03 pm

    aslmkm..minta izin halal perkongsian ini..

  138. razman usman said,

    September 20, 2014 at 5:42 pm

    alhamdulillah…
    brgsiapa yg mmulai sgla ssuatu dgn nmaku(ALLAH)mka itu hal yg baik…
    sya prnah mngamal bismillah 5 untuk mngubt adik sy yg trkena pnyakit apendics…insyaAllah brthan skitnya smpi kehospital…
    x tw pla bnyk sbnarnya ayat2 basmallah..
    sya bgitu mnghrgai lman ini..
    tq n izinkn sy copy ayat ini smua ya..
    smoga anda diberkati…
    aslmkum?

  139. amzu said,

    October 2, 2014 at 11:20 pm

    salam..mohon untuk mengamalkan ayat2 bismillah ini ustaz….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 140 other followers

%d bloggers like this: