Panah Makrifat

Amalan ini adalah salah satu dari Fazilat yang terkandung dalam Bismillah Enam, yang di panggil Panah Makrifat iaitu berfungsi menundukkan sesaorang.

Di lakukan amalan berikut sebelum memulakan perjalanan bertemu sesaorang:

  • Semasa masih berada di rumah, hazirkan wajah orang yang akan kita jumpai dihadapan kita.
  • Baca Bismillah Enam hembuskan kepada wajah yang kita hazirkan tadi.
  • Kemudian barulah melangkah untuk bertemu dengan orang tersebut.
Bismillah Enam

Bismillah Enam

About these ads

24 Comments

  1. ahmed said,

    September 18, 2007 at 3:32 pm

    semoga Alloh merahmati dengan amalan antum dan meridhoi dan memaafkan

  2. bunga_sakura said,

    April 22, 2008 at 4:19 pm

    Assalamualaikum,

    Terima kasih atas info berguna nie..saya nak sgt hafal bismillah 6 ni.Tapi tak berapa clear ayat ni utk sy print..boleh tlg emailkan yg clear utk sy.terima kasih..

  3. sufimuda said,

    June 3, 2008 at 11:19 am

    Info yang bagus dan berguna, tentu lebih afdol lagi jika amalan ini dikerjakan atas bimbingan seorang Guru Mursyid, salam kenal

  4. hadi said,

    October 20, 2008 at 7:32 pm

    tolong hantar kan ayat yg jelas kepada email saya….
    ayat yg terdapat dlm sini tidak berapa jelas…
    sy takut terbaca salah

  5. Jin Mabuk said,

    May 10, 2009 at 8:41 am

    Guru Mursyid, ado ker guru mushid sekarang ni??,,,,,,,,,,,,,, yang aku tahu guru yang bertaraf mencirit ado lahh!!!!

  6. Jin Mabuk said,

    May 10, 2009 at 8:46 am

    walau bagaimana pun tahniah dan syabas kepada tuan punya blog ni,,, kerana bersungguh sungguh untuk menyiarkan ayat ayat yang sangat bagus untuk di amal kan,,,,,, keep it up….,,, mesti amal kan jang dok baco peh tu tinggal kan,,,,,!!!

  7. Radzhi said,

    June 23, 2009 at 3:06 pm

    Tentulah ada guru yang mursyid,
    Disebabkan manusia tak faham apa makna mursyid tu, bantai ajelah ….asalkan ade.

  8. airie said,

    October 23, 2009 at 12:02 am

    Assalamualaikum,

    Terima kasih atas info berguna nie..saya nak sgt hafal bismillah 6 ni.Tapi tak berapa clear ayat ni utk sy print..boleh tlg emailkan yg clear utk sy.terima kasih..

  9. SM Saroni said,

    April 4, 2010 at 11:42 am

    Nak minta izin “copy” bismillah 20,9,6,5 utk amalan.

    • April 7, 2010 at 4:01 pm

      Ya, anda diizinkan untuk salin buat amal perkara tesebut.

      • SM Saroni said,

        April 8, 2010 at 1:46 pm

        Terima kasih.

      • naza_vaie said,

        May 3, 2011 at 2:55 pm

        Sy pun minta izin juga,minta berkat lg klu diizin

  10. Nur Shakila said,

    April 15, 2010 at 7:24 pm

    Salam alaykum
    yg bertanda ……. tu bacakan nama org yg kita tuju ya?

  11. azryman said,

    April 17, 2010 at 8:47 pm

    A’kum. Boleh emailkan kat saya…terima kasih.

  12. Noor Asiah Sulaiman said,

    December 30, 2010 at 3:54 pm

    Assalamualaikum,

    Semasa sakit mistri ibu mertua (ustazah) suruh amalkan ayat ini. Akhirnya disamping berubat alternatif dan beramal dengan ayat 6 dan al quran akhirnya sembuh. Yang menjadi misteri pada mulanya dan sudah menjadi kebiasaan sekarang dapat melihat alam lain dan sedikit sebanyak mengenali alam tersebut. Sudah terjawab persoalan saya bila terbaca atikel ini.

  13. syukri baharin said,

    April 3, 2011 at 3:50 pm

    Assalam…

    Terima kasih kerana sudi berkongsi ilmu… Saya mempunyai satu permintaan, boleh kah saudara berkongsi dgn saya penterjemaahan di dlm bahasa melayu utk bismillah dua puluh, sembilan, enam dan lima…

    Thank you in advance…

  14. naza_vaie said,

    May 3, 2011 at 2:53 pm

    Assalam….
    Terima kasih pd yg pembuka cerita ttg bismillah 6.so sy juga nak dptkan makna dlm bahasa melayu,tolong send ke email sy.Tq

  15. Mohammad Zaidi Hj. Sian said,

    February 7, 2012 at 2:42 am

    as salam…

    saya ingin mengetahui berapa kali hendak dibaca bismillah6 ini jika berhajat bertemu sesseorang….

  16. May 24, 2012 at 12:51 am

    Bolehkah di cetak kan buat saya dan teman-teman lainnya tulisan bismillah6 ini?Terimakasih dan mohon maaf sblmnya.

  17. Mahsan said,

    August 25, 2012 at 11:47 am

    Gimana cara mengamalkan

    • Mahsan said,

      August 25, 2012 at 11:51 am

      Gimana cara pengamalannya? Mohon penjelasannya

  18. Muhamad sobari said,

    January 24, 2013 at 6:46 pm

    Assalamu alkm,gmna cra mengamalkannya dan pada baris yg……,harus di isi dengan apa…..,trimakasih..

  19. andri meida said,

    September 19, 2013 at 3:46 am

    Mohon do’a dan izin ustad untuk saya amalkan bismillah 6 ini.

  20. haron sham said,

    February 4, 2014 at 11:06 pm

    Mohon izin untuk mengamal


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 138 other followers

%d bloggers like this: